Приключи учебната практика в ОИЦ – Разград

Дванайсет девойки и младежи от 10-ти и 11-ти класове на Професионалната гимназия по икономика „Робер Шуман” в Разград завършиха учебната си практика в Областния информационен център (ОИЦ).

В рамките на 64 учебни часа стажантите се запознаха с екипа на Центъра и с извършваните от мрежата от ОИЦ в страната безплатни услуги за местните общности.

YouTube

Разгледаха обстойно организацията и ресурсите на Единния информационен портал на европейските структурни и инвестиционни фондове в България www.eufunds.bg и електронната платформа за кандидатстване и отчитане на проекти – ИСУН 2020.

Коментираха успешно реализирани европроекти в Лудогорието през периода 2007-2020 година. Узнаха актуалните и предстоящи за обявяване процедури за прием по европрограмите и възможности за финансиране на проекти до 2027 г. Включиха се в организирането и провеждането на събития на ОИЦ – Разград.

В последния ден екипът на ОИЦ-Разград оцени с „отличен” работата и изпълнените задачи от практикантите. Всички те получиха рекламно-информационни материали за европейските програми и се разделиха с много положителни емоции и впечатления от наученото. Споделиха, че биха се обърнали към домакините за съвети и препоръки относно по-нататъшната си професионална и житейска реализация.

Областен информационен център – Разград е част от мрежата от 27 Областни информационни центъра за популяризиране на Европейските структурни и инвестиционни фондове (ЕСИФ) в България.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе