С турнир по Еърсофт стартираха инициативите за професионалния празник на служителите в МВР – 5 юли в Разград

Професионалният празник на МВР – 5 юли и 142 години от създаването на Министерството на вътрешните работи в България честват служителите от ОДМВР-Разград. За отбелязването на празника са планирани поредица от инициативи.

YouTube

 На специален терен в Лозница днес се проведе турнир по страйкбол /air soft/, в който се включиха отбори от всички Районни управления. Участниците премериха сили във военната игра, при която се използват точно изработени копия на реални бойни оръжия, изстрелващи пластмасови топчета с помощта на газ или въздух под налягане. Сценариите са подобни на реални бойни и тактически ситуации, при които се използва и истинско полицейско снаряжение: каски, тактически жилетки, униформи, радиостанции, мерници, трасиращи топчета и др. Единствената задължителна екипировка е тази, която предпазва очите – ОЧИЛА или МАСКА. Турнирът днес се проведе на принципа „всеки срещу всеки”, като отборите теглиха жребий на техническа конференция, където бяха определени правилата – стрелба на единичен режим и възможност за използване на гумени ножове или повече от едно оръжие. За отстранен /убит/ се брои играч, получил пряко попадение, независимо в коя част на тялото, включително и главата. Победител е отборът, останал с повече „живи” играчи след изтичане на състезателното време.

След оспорвана надпревара първото място завоюва тимът на РУ-Кубрат. На второ място се класираха служителите от РУ-Исперих. Третото място с равен брой точки от победи и загуби си поделиха РУ-Разград и домакините от РУ-Лозница. Директорът на ОДМВР-Разград старши комисар Диян Минков връчи купи и грамоти на победителите в турнира, който се организира за първи път по повод 5 юли.

В утрешния ден ще се проведат и традиционните за празника на МВР състезания – динамична стрелба с боен пистолет на откритото стрелбище „Дръзки” и футбол на малки врати на спортна база „Гнездо на орли”. Освен служители на ОДМВР-Разград, в тях ще се включат и огнеборците от РДПБЗН-Разград.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе