Разчистването на улиците и тротоарите от паднали дървета продължава и в събота и неделя

След осигуряването още през нощта след бурята в късните часове на 1 юли на проходимост на основни пътни артерии в Разград, разчистването на падналите дървета и големи клони продължи и днес.

YouTube

Заместник-кметът и изпълняващ функциите на Кмет на Разград Добрин Добрев извърши оглед на най-невралгичните точки в общината. Установено бе, че няма значителни материални щети, през деня наводнените избени помещения в няколко частни, общински и държавни имоти бяха до голяма степен отводнени. Поражения имаше и по покривни конструкции на няколко къщи и обществени имоти. Сред по-сериозните увреждания от бурята бе отронената асфалтова настилка в два участъка на кръстовището между ул. „Велес“ и ул. „Странджа“. По-големият отрязък бе временно запълнен с фракция, а другият е обозначен, за да не се случат инциденти. През следващата седмица ще се работи по дълготрайно отстраняване на щетите в този район.

Преобладаващите поражения, свързани предимно с безопасността на движението, бяха нанесени от паднали дървета и клони по улиците и тротоарите. Част от тях бяха отстранени днес от служители на Общинско предприятие „Паркстрой“ и Общинско предприятие „Ремонтстрой“. В събота и неделя екипите от двете общински предприятия заедно с допълнителни сили ще продължат разчистването на улиците от дървета и клони. Според констатитивен протокол, изготвен от служители на отдел „Опазване на околната среда“, общо сигналите, подадени до различни институции или установени от служители на Община Разград, са за 63 места в Разград, на които има повалени или увредени дървета. Тъй като на някои места има по няколко пострадали от бурята дървета, общият им брой е около 100.

След почистването на улиците от клони се обмисля и измиването на шосетата от наносите от поройния дъжд.

Сред местата, където днес се концентрира работата на разчистващите екипи, бе централният площад в село Гецово, където утре ще се проведе Десетото издание на Капанския събор, който е част от фестивалната програма на Община Разград за Лято 2021. Заместник-кметът Добрин Добрев провери как върви подготовката на фолклорния празник, в който освен капански състави ще участва и Николина Чакърдъкова. Основните поражения в селото бяха свързани с три големи бора, паднали пред кметството, проблеми с предоставянето на услугата си имаше и един от интернет доставчиците.

Община Разград благодари на гражданите, които по собствено желание се включват в разчистването на паднали дървета в районите, където живеят или работят, както и на тези, които подават своевременно на компетентните институции сигнали за подобни инциденти!

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе