Бюлетините за вота на 11 юли пристигнаха в Разград

Бюлетините, с които жителите на област Разград ще гласуват на 11 юли за Народно събрание, пристигнаха в Областната администрация. Те бяха доставени заедно с изборните книжа за провеждане на вота под охрана и с пломбиран камион. Пломбите от специализирания автомобил бяха свалени в присъствието на заместник-областния управител Драгомир Златев и председателя на РИК Хубан Соколов.

YouTube

Бюлетините и изборните книжа ще останат под денонощна полицейска охрана в Областна администрация. Предвижда се на 08.07.2021 г.  /четвъртък/ те да бъдат раздадени по график на общините в региона. Местната власт ще ги разпредели по избирателните секции на 10.07.2021 г. /събота/.

Общият тираж на доставените бюлетини е 137 000. От тях 132 500 са за избирателни секции с над 300 избиратели, в които ще се гласува изцяло машинно. Хартиените бюлетини в тези секции ще се използват само при евентуални проблеми с устройствата. За избирателните секции с по-малко от 300 избиратели са предвидени 4 500 бюлетини. В тези секции ще се гласува само на хартиена бюлетина. В този случай броят на бюлетините е с 10 % процента по-голям от броя на гласоподавателите.  

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе