Седмокласниците от ОУ „Васил Левски“-Разград са с най-високи резултати от НВО в областта

51 от всичките 106 випускници са постигнали по Български език и литература много добро ниво от над 72 точки, а 20 от тях са отличници с резултат по-висок от 86 точки. Всяко трето дете от областта получило над 90 точки е възпитаник на преподавателя по БЕЛ в училището Милена Попова.

10 от седмокласниците са получили над 70 точки и на изпита по математика. Абсолютен първенец сред тях е Сечкин Талят Чолак, със 100 точки по математика. Той е и начело на ранглистата на седмокласниците в областта с общ резултат от двата изпита от 195 точки. Успехът по математика е и признание за работата на преподавателя Таня Петрова.

YouTube

20 са отличните и много добри оценки от НВО и по английски език. Най-високо в тази ранглиста е Жизел Кьосева от седми „а“ клас с резултат от 99,2 точки. Преподаватели по английски на випуск 2021 са Цветанка Пенчева и Таня Божилова.

Отлично представяне в комплексното класиране по трите предмета показва и португалката Габриела Соареш Де Са Алвеш от седми „а“ клас. Нейният баща работи в медицинския екип на лекарите на ПФК „Лудогорец“. Тя постъпи в училището преди няколко години без да знае дума български и в края на седми клас постигна на НВО 72,5 точки по БЕЛ, 97,5 по английски език и 70,75 по математика.

От ръководството на училището се гордеят със седмокласниците и им пожелават успехи и попътен вятър в предстоящите години на гимназиалното им образование.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе