Над 600 пътни нарушения за седмица в Разградско

636 са общо нарушенията на Закона за движение по пътищата, установени в периода от 28 юни до 4 юли 2021 г. През посочената седмица eкипите на „Пътна полиция“ при ОДМВР-Разград са съставили 323 фиша и 47 акта. Четири от актовете са издадени на неправоспособни шофьори. За неспазване на правилата за движение е санкциониран и един мотоциклетист.

Установени са трима водачи, седнали зад волана след употреба на алкохол. При един от тях концентрацията е била над 1,2 промила. Прекратени са регистрациите на шест моторни превозни средства – в четири от случаите причината е неправоспособност на водачите, в един – употребата на алкохол и в един – употребата на наркотични вещества.

YouTube

През изтеклата седмица са регистрирани три пътно-транспортни произшествия, при които един човек е загинал, а двама са ранени, сочи още статистиката на „Пътна полиция“.

68 нарушения са установени от „Пътна полиция“ в рамките на операция „Безопасен превоз на деца“, която се проведе от 15 до 30 юни като част от акция „Ваканция! Да пазим живота на децата на пътя!“. За спиране на по-малко от 5 м преди пешеходна или вело пътека са съставени 23 акта. Седем са санкционираните водачи за неправилно спиране в райони на учебни заведения, за да слязат деца-пътници. Също толкова са наложените глоби на неправилно пресичащи пешеходци. 30 акта са съставени на шофьори и пътници без поставени обезопасителни колани. Девет от проверените водачи, превозващи деца, са глобени за неизползване на колан.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе