Валдас Дамбраускас преди мача с Шахтьор (Солигорск) (ВИДЕО)

Снимка: ludogorets.com

Треньорът на Лудогорец Валдас Дамбраускас даде пресконференция преди утрешната среща с Шахтьор (Солигорск).

Смятам, че Лудогорец е готов, точно толкова, колкото трябва. Един месец водехме подготовка. Целта беше да надграждаме както при футболистите, така и отборно. За противника Шахтьор Солигорск събрахме доста информация, подготвени сме. Важна е самата мотивация. Това е първи официален мач, с всеки следващ двубой ще надграждаме. Видяхте колко добре изглеждахме срещу ЛАСК Линц – последният ни съперник в контролите“, започна литовецът.

YouTube

Смея да твърдя, че всички са на разположение. Алекс Сантана е наказан от миналия сезон. Получил е червен картон и няма да мога да го използвам в в утрешния мач. Иначе Ихинио Марин се готви индивидуално. Има прогрес при него. На всички останали мога да разчитам“, продължи Дамбраускас.

Имаме квоти, с които се съобразяваме при картотекирането. Ротариу дойде по-късно и не е тренирал много с отбора. За това не е с нас. Анисе се присъедини последен, защото беше с националния тим. Това е треньорско решение. Ние избираме най-готовите. За всеки следващ можем да направим промени“, каза още специалистът.

Не е лесно да кажа само няколко думи за Шахтьор Солигорск. Ако тръгна да говоря за тях, ще говоря много. Опитен отбор, който има ясно изразен стил. Доминиращ тим. Имат добри връзки на терена. Използват минимално време за всяко едно действие. Бързо преминават от защита в атака. Още миналия сезон следях отбора, защото там има доста играчи, с които съм работил. Успях да забележа, че знаят как да печелят. Често го правеха в последните минути. Това говори доста за нивото на Шахтьор. Този сезон имат 14 победи и 1 равен. Класа са. Познавам Дарбо, Кендиш, Филипенко, Стасевич… Всички тези играчи имат силни, но и слаби страни. Ние трябва да използваме най-силните наши страни и да намерим слабите им“, обяви Дамбраускас.

Всеки един треньор трябва да потрябва нещата постоянно. Знаехме кое трябва да подобрим на лагера, а и да оставим хубавите неща от миналия сезон. Завършихме пролетта не на много високо ниво. Просто не успяхме да го стигнем. Смея да твърдя, че добре се справихме в подготовката, в изнасянето на топката. Сега обаче ни чака различен тип мач от тези, които изиграхме в Австрия. Там противниците пресираха високо. Това бяха доминиращи отбори, а ние се възползвахме от празните пространства. Очаквам сега съперник, който стои в по-нисък блок, което значи, че ние ще трябва да сме доста по-усърдни в мача“, добави той. „Има истина в това, че за Шахтьор е плюс, че играят постоянно официални срещи. Когато съм бил треньор на отбори от активни първенства, винаги исках да срещаме съперник, за когото идва първият официален мач. Ключово ще е колко грешки ще направят те и колко ние. Но ние не идваме от плажа. Един месец се готвим за този мач“, продължи Дамбраускас.

Важно е да имаме дълбочина в състава. За шест седмици имаме 12 мача, ако всичко е нормално. Два пъти Шахтьор, Суперкупа срещу ЦСКА, гостуване на сребърния медалист Локо (Пд), домакинство на ЦСКА 1948, пак  дерби с ЦСКА, гостуване на Арда. Трябва да използваме всички играчи. С 11 играча няма как да участваме в един сгъстен календар“, завърши Дамбраускас.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе