Председателят на СИБ-Разград се срещна с наблюдатели за изборите в България

Председателят на Регионалната организация на СИБ в Разград и Русе Радослав Няголов се срещна с представители на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ) и Службата за демократични институции и права на човека (СДИПЧ) – Илгиз Камбаров и Анна Ердюс-Цайхнер, които са представители на Мисията за наблюдение на изборите в България със седалище Варшава /Полша/.

На срещата в областния център Разград бяха разгледани въпроси, свързани с участието на хората с увреждания на предстоящите парламентарни избори, подвижните избирателни секции и достъпността до избирателните секции. Присъстващите бяха информирани, че организацията поддържа тясна връзка с Районната избирателна комисия в Разград, и че в региона вече са разкрити 42 подвижни избирателни секции за хората с увреждания, които желаят да упражнят правото си на вот за предстоящите парламентарните избори на 11 юли.

YouTube

Хората бяха запознати също така и с броя на подвижните избирателни секции в региона по общини. Наблюдателите разискваха по теми, свързани с достъпа на хората с увреждания до всички сфери на обществения живот, както и за настъпилите промени в последните години, свързани с проблемите на инвалидите в Разградска и Русенска област.

Гостите получиха отговори на всички въпроси, а на срещата участваха и членовете на Управителния съвет на организацията, които представиха в доклад проблемите на хората с увреждане в малките населени места в региона.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе