Още един автомобил закупи Община Исперих за доставка на храна на нуждаещи се

Трети чисто нов автомобил в рамките на година и половина закупи Община Исперих за нуждите на Домашния социален патронаж със средства от бюджета на общината.

„Транспортните средства, с които патронажът разполагаше, непрекъснато аварираха и се нуждаеха от ремонт, а това освен че натоварваше излишно бюджета на Общината, беше пречка и за навременното доставяне на храна по домовете на потребителите. С новите автомобили ще подобрим качеството на услугите и потребителите ще получават храната си навреме. Услугите, които социалният патронаж предлага, са незаменими за самотните, възрастни и болни хора, които имат нужда от сигурност и подкрепа, затова ще продължаваме приоритетно да ги развиваме“ – коментира кметът Белгин Шукри.

YouTube

Ежедневно над 200 потребители от 17 населени места от общината /Исперих, Лъвино, Къпиновци, Подайва, Духовец, Китанчево, Тодорово, Печеница, Средоселци, Делчево, Г. Поровец, Лудогорци, Бърдоква, Старо Селище, Малко Йонково, Йонково и Яким Груево/ получават топла и здравословна храна по домовете си от Домашния социален патронаж.

В социалната услуга по Програма „Топъл обяд“ се приготвя храна за още 140 жители на града, които имат ниски доходи и не са в състояние сами да осигурят прехраната си. От 30 до 100 порции на ден се доставят и за пациентите на местната болница. По решение на общинското ръководство от началото на пандемията всеки ден топла супа се осигурява и за служителите на лечебното заведение.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

dm petroleum

Върни се горе