Откриха обновен детски кът в Кубрат

Вчера общинският кмет Алкин Неби откри обновената детска площадка, намираща се в градски парк „Омол“ в централната част на град Кубрат – съобщават от Общинската информационна служба.

Площадката е снабдена с чисто нови съоръжения за игра, като нов пясъчник, пързалка с катерушка, тунелче и интересни табла с игри. Обновеното съоръжение е изцяло финансирано от Община Кубрат, а от днес то се сдоби и с чисто нова ограда, която да предпазва децата и съоръженията от безстопанствени животни.
Градоначалникът благодари за чудесно свършената работа и заяви, че Общината продължава да обновява и открива поетапно нови площадки в града и населените места на общината. По време на посещението си г-н Неби и Общинското ръководство призоваха обществеността да бъде по-отговорна, а посетителите на парка да пазят съоръженията за игра и отдих от вандализъм и замърсяване.

YouTube

„Вярвам, че има хора със съвест, които ще пазят съоръженията такива каквито сме ги изградили, защото Общината се грижи за децата и бъдещето поколение. Няма нищо по-хубаво от чистия въздух и новите съоръжения за децата каквито има в този прекрасен парк, надяваме се, че тези придобивки за малчуганите ще бъдат опазени“, заяви кметът Неби.

За пореден път се забавлява и мъничката Божидара, която със своята майка бяха едни от първите посетители на вече изцяло обновения детски кът.

Община Кубрат припомня, че в края на месец февруари т.г. бе демонтирана старата пързалка с катерушка, монтирани преди 10 години по проект „Обновяване и развитие на населените места“. Съоръженията за деца бяха изцяло обновени, тъй като от дълго време старите не подлежаха на ремонтно-възстановителни мероприятия.

На днешното откриване присъстваха също заместник-кметовете Женифер Пойраз и Мирослав Йорданов, както и председателя на местния законодателен орган Хюсеин Юмеров.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе