Три състава и две певици ще представят Кубрат на международен фестивал в Троян

Три фолклорни танцови състава от НЧ „Св. Св. Кирил и Методий-1891“ в град Кубрат ще развеят знамето на Община град Кубрат на първия международен фестивал „В сърцето на Балкана“ в град Троян. Това съобщават от Общинската информационна служба в лудогорския град.

Участниците от Кубрат потеглиха за сърцето на Балкана рано тази сутрин, а за добро настроение присъстващите тропнаха и радостно хорце пред сградата на читалището и местната църква.

YouTube

Фестивалът ще бъде открит тази вечер на централния площад в балканския град, а в него ще участват самодейци от цялата страна както и гости от чужбина. В събота фестивалът ще продължи в парка на националното изложение на художествените занаяти и приложни изкуства в село Орешак.

От местната управа в Кубрат пожелаха успех на детския и средношколски танцов състав, както и на формация „Пагане“ към читалището с художествен ръководител Гинка Панчева. Успехи Общината отправи и към двете чаровни певици Александра Овчарова и Росиана Няголова с вокален педагог и ръководител Гинка Денчева.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе