51 512 жители на Община Разград с право на глас на 11 юли

51 512 жители на Община Разград са с право на глас за парламентарните избори на 11 юли 2021 г. 144 от тях за навършили 18 години след 4 април и за тях това ще е възможност да гласуват за пръв път. В същия период на 100 години е станала най-възрастната жителка на общината.

466 човека са подали заявления за гласуване по настоящ адрес. Заличени от избирателните списъци са 1503 човека, това са хора, подали заявления за гласуване в населени места извън общината или извън страната, както и тези, които са под запрещение или изтърпяват наказание.

YouTube

Избирателните секции в Община Разград са 70, машинно ще се гласува в 57 от тях, а в 6 ще има по две машини за гласуване. Образувана е и една секция за гласуване на избиратели с трайни увреждания, за нея са подадени 89 заявления, но на изискванията на закона отговарят 54 от тях. За подвижната секция за карантинирани заради COVID-19 няма подадени заявления.

Ангажирани с администрирането на изборния процес са над 600 членове на секционни комисии. Като част от противоепидемичните мерки за всеки от тях са осигурени предпазни средства – по две маски FFP 2, ръкавици, дезинфектанти и ръкавици. Във всяка секция има и термометри, кош с капак и торби за използваните маски и ръкавици. Има и по 100 предпазни маски за избирателите, които са забравили маските си. Със съдействието на селските кметове и ръководствата на учебните заведения и други институции, в чиито сгради има образувани секции, са предприети мерки за извършване на периодична дезинфекция на общите части, ще се осъществява и контрол за спазване на противоепидемичните мерки.

Бюлетините – общо 53 000 – бяха получени вчера, 8 юли, от Областна администрация.

По предварително изготвен график бюлетините и машините за гласуване ще бъдат предоставени на секционните комисии утре, 10 юли.

След края на изборния ден членовете на секционните комисии, които трябва да предоставят протоколите и изборните книжа в Районната избирателна комисия, ще се събират и изчакват реда си в зала „Филхармония“. Община Разград е предоставила за същите цели още две помещения за останалите общини от област Разград – Общинския културен център и бистро „Зайо Байо“. 

В изборната нощ, във връзка с приемането на изборните книжа със Заповед 985/06.07.2021 г. на изпълняващия функциите Кмет Добрин Добрев е въведена временна забрана за движение на пътни превозни средства за времето от 20:00 ч. на 11 юли 2021 г. до 07:00 ч. на 12 юли 2021 г. по следните улици в гр. Разград:

  • ул. „Кирил и Методий” в участъка от кръстовището с ул. „Цар Асен” до кръстовището с ул. „Васил Левски”;
  • ул. „Васил Левски” в участъка между кръстовището с ул. „Дунав” и кръстовището с ул. „Кирил и Методий”;
  • северното платно на бул. „Бели Лом” в участъка между ТП на НОИ  гр. Разград и кръстовището с ул. „Васил Левски”.

За посочените периоди от време водачите на пътни превозни средства ще използват като обходен маршрут улиците „Паркова”, „Дунав” и „Странджа”.                

Временната забрана не се отнася за превозни средства със специален режим на движение и за ППС, превозващи членове на СИК, снабдени с пропуски съобразно същата заповед.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе