Близо 750 пътни нарушения за изминалата седмица в Разградско

742 са общо нарушенията на Закона за движение по пътищата, установени в периода от 12 до 18 юли 2021 г. През посочената седмица eкипите на „Пътна полиция“ при ОДМВР-Разград са съставили 521 фиша и 62 акта. Четири от актовете са издадени на неправоспособни шофьори. За неспазване на правилата за движение е санкциониран един мотоциклетист.

Установени са петима водачи, седнали зад волана след употреба на алкохол. При четирима от тях концентрацията е била над 1,2 промила. Прекратени са регистрациите на седем моторни превозни средства – в четири от случаите причината е неправоспособност на водачите, в три – употребата на алкохол.

YouTube

От 19 до 25 юли на територията на ОДМВР-Разград ще се проведе специализирана полицейска операция по линия на ROADPOL. Акцент в контролната дейност на пътните полицаи ще бъдат товарните автомобили и автобуси. В хода на засилените проверки ще се следи за техническата изправност, спазване времето за почивка на водачите, превишаване на скоростта, превоз на необезопасени товари, употреба на алкохол или упойващи вещества, претоварване на автомобилите и други нарушения на ЗДвП. През първия ден от полицейската акция са проверени 27 ТИР-а и един автобус. Установени са девет нарушения, едно от които е свързано с ADR.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе