Лудогорец и Мура не успяха да си вкарат в Словения, в Разград ще се реши всичко

Снимка: ludogorets.com

Лудогорец надигра Мура, но не успя да победи словенския шампион като гост във втория квалификационен кръг на Шампионската лига и мачът завърши 0:0. Така всичко ще се реши на реванша в Разград, който се очертава като капан за „орлите“, ако не успеят да вкарат положенията си, както го направиха в Словения.

Шампионите на България стартираха отлично двубоя, като пресираха дълбоко в половината на словенците и затрудняваха изнасянето на топката от играчите на Мура. В шестата минута Кирил Десподов направи добър пробив отляво, но бе блокиран от Коутер. Четири минути след това Десподов бе фаулиран, а при изпълнението на свободния удар защитник на Мура изчисти в корнер, с който защитата на словенците също се справи. Като цяло тимът на Мура бе добре групиран в половината си и определено залагаше на сигурността. Опасенията на Валдас Дамбраускас, че словенците няма да оставят такива свободни пространства, както ЦСКА в двубоя за Суперкупата няколко дни по-рано, се оправдаха.

YouTube

Българският шампион имаше предимство във владеенето на топката в началните минути, а и през цялото първо полувреме, но без да успее да създаде нещо по-опасно пред вратата на Обрадович. В 20-ата минута Сотириу стреля от дистанция, но ударът му бе блокиран и се стигна до корнер. Десподов центрира към далечната греда, но топката бе отклонена от бранител на Мура.

Постепенно словенците успяха да излязат по-напред, но разградчани продължиха да са значително по-активният тим на терена. В 32-ата минута Клепач излезе на стрелкова позиция и отправи удар по посока вратата на Кахлина, но стражът на Лудогорец успя да избие в корнер. При ответната атака Каули Оливейра стреля от дистанция, но над вратата.

В 36-ата минута Икоко получи пас от Гонсалвеш, но и неговият удар мина над вратата.

В 44-ата минута пред Сотириу се откри отлична ситуация. Той получи в наказателното поле от Десподов, но не успя да засече топката във вратата на Обрадович.

Второто полувреме започна коренно различно. Домакините от Мура действаха много по-агресивно и ясно заявиха намеренията да бъдат равностойни на „орлите“. В 50-ата минута на Кристиан Кахлина му се наложи да се намесва след удар на Бобичанец. Този напън на домакините обаче продължи десетина минути и после мачът  влезе в руслото от първото полувреме.

До края на мача Лудогорец заграждаше домакините в полето им. Имаше няколко добри центрирания към резервата Вандерсон, както и няколко опасни корнера пред вратата на Мура. Удар на Ману дори облиза гредата в 78-ата минута. В 84-ата минута обаче и играчите на Лудогорец изтръпнаха, когато капитанът на Мура Жига Коус също удари греда.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе