Валдас Дамбраускас: Желая да доминираме и рискуваме (ВИДЕО)

Снимка: ludogorets.com

„Не вярвам да е различен мача от това, което видяхме в Словения. Те изповядат определен стил, дефанзивен, но въпреки това видяхме, че може да са опасни на контраатаки. Искам да атакуваме с максимална увереност. Желая нападателна и доминираща игра. Трябва да рискуваме във всеки един момент“, обяви наставникът на Лудогорец Валдас Дамбраускас преди реванша с Мура.

„Доста трудно е да избера титулярния състав, защото съм много доволен от момчетата, които играха. Имахме страхотни моменти срещу Локо Пд, но имаше и други, което е обяснимо, защото за пръв път играхме в този вариант. Разполагаме с дълбок и широк състав, може да имаме доверие на всеки. Като треньор може да имам главоболие как да избера най-добрите. Плана на всеки един треньор е да избере едни футболисти, но всичко може да се промени на полувремето. Радвам се, че мога да използвам всички мои играчи“, добави литовецът.

YouTube

„Както показахме и на подготовката, когато Лудогорец има пространства, е много опасен. Но когато Лудогорец е пресиран, през пролетта имахме проблеми. След усилена работа в първа и втора фаза на изграждане на атаката, имаме подобрение. Срещу Локо Пд успяхме да направим промени и тънки настройки. До момента, когато играхме срещу подобни на Мура отбори, видяхме позитивните промяна. Аз бих оприличил словенците на Локо Пд, защото практикуват един и същи стил. Вярваме в прогреса, лицето ни в Пловдив не беше случайност“, продължи Дамбраускас. 

„На индивидуално пресиране е лесно да се научи един отбор, но нека сега не влизаме в тактическа дискусия. Най-лесно е да се подготвим за пресата, защото става с добра организация на отбора. Това важи не само за големите отбори, но и за малките, които имат физическия капацитет да пресират. Това, което подобряваме е контрапреврата, да не спираме да гоним топката, 5-6 секунди, след като я изгубим, да си я върнем. Нашата цел не е да го правим не в един или два мача. Трябва да го показваме във всеки един мач, без значение дали срещу мен е топевропейски отбор или някой от по-долната част на класирането. Истинският Лудогорец ще е този, който направи това в 30-40 мача от сезона. Нека правим анализите в края на сезона“, завърши литовецът.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе