Игор Пластун: Работим върху неутрализирането на силните страни на Мура (ВИДЕО)

Снимка: ludogorets.com

„Щастлив съм да се върна в Лудогорец след първия ми престой. Според мен не е коректен въпросът кой е по-добър, защото Лудогорец е 10 години шампион и има свой стил. Отборът винаги е имал високи амбиции и това е една от причините да се върна и да постигна още по-големи успехи с клуба“, заяви той.

Украинецът говори и за философията на игра на „орлите“, която според него не се е променила още от времето на първия му престой в тима: „И тогава, и сега Лудогорец е играл само и основно идеята да владее топката. Всеки треньор има своята философията. Може би има разлика, но генерално философията е една. Футболистите на Лудогорец и тогава, и сега са селектирани да отговарят на такава тактика – владеене не топка и контрол върху мача“, продължи Пластун.

YouTube

Той сподели и с какви амбиции се завръща в отбора от Разград: „Моята амбиция е да бъда от полза на отбора. Лични амбиции аз имам, но на първо място е клубът. Както знаете отборът от мач на мач се цели да играе все по-добре. Надявам се да има подобрения в нашата игра. В крайна сметка не бяхме изненадани от Мура в първия мач. Знаехме, че ще разчитат на контраатаки. Това показаха през втората част, когато направиха две-три опасни. Ние работим върху парирането на тази силна страна на Мура. Лудогорец има свой стил и ние много добре знаем какво трябва да направим, за да спечелим. Надявам се всички да се раздадат и ще постигнем този добър резултат, който ще ни класира“, каза бранителят.

„Мое задължение като защитник е да бъде концентриран на терена. Всеки от футболистите има роля. Ние я спазваме доколкото можем. В първия мач ние почти през цялото време запазихме тази концентрация. Надявам се така да е и утре и на свежа глава да изиграем силни минути. Сложни или не, зависи от гледната точка. Ние не се оплакваме“, завърши той.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе