Община Разград извърши ремонт на 11 градски чешми

Община Разград извърши ремонт на 11 градски чешми.  Това се случи поетапно след оглед на състоянието на градските чешмички, стартирал по инициатива на заместник-кмета и изпълняващ функциите на Кмет на Община Разград Добрин Добрев.

Ремонтните дейности извършиха служители към отдел „Опазване на околната среда” в Община Разград. Повредите бяха от различен характер. Три от чешмичките бяха затлачени с пясък и със счупени кранчетата – в жк „Освобождение”, до блок „Майстор Манол” и на детската площадка в жк „Млади семейства”№1. Счупено бе кранчето и на чешмичката до Художествена галерия „Проф. Илия Петров”, а затлачени с пясък водните съоръжения на детската площадка до ОУ”Отец Паисий” и в градинката до Високите блокове. На чешмичката до механа „Майстор Манол” на площад „Момина чешма” бяха повредени тръбите, а на тази до ъгъла на блок „Ягода” се наложи извършване на цялостен ремонт. Ремонтирана бе и чешмичката на детската площадка до Обръщалото на Водна централа. Последните ремонтни дейности приключиха в дните преди настъпилите горещини, те бяха на чешмичките в градинката пред Държавен архив и на фитнес площадката на ул. „Арда”.

YouTube

Докато течеше ремонтът на единадесетте чешмички, Община Разград реагира и на сигнал от социалните мрежи за друго съоръжение – за запушеното корито на чешмата в Градския парк към изхода за МБАЛ”Св. Иван Рилски”.

Община Разград отправя призив към гражданите да се опазват както тези съоръжения, така и другите елементи от обществената инфраструктура, която се изгражда за удобство и ползване от всички жители и гости на региона.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе