Продължават протестите на селата Бисерци и Божурово за ремонт на републиканския път

За пореден път жители на селата Бисерци и Божурово протестираха с искане за основен ремонт на 12,6-километровата отсечка, която е от изключително значение за селата Бисерци, Божурово, Звънци и Юпер, а също за превозвачи, доставчици, работници, ученици и други.

Днешните протести бяха подкрепени от кметовете на селата Бисерци и Божурово – Алиш Арифов и Юджел Алимов, както и от десетки съмишленици. По неофициална информация представители на Пътната агенция в Разградска област са уверили в телефонен разговор, че ремонтно-възстановителните дейности ще бъдат възобновени в началото на месец август. Въпреки това обаче хората искат конкретни отговори на място и настояват машините да започнат незабавна работа.

YouTube

„Това безочие продължава, а ние нямаме ясни отговори, но пък имаме потрошени автомобили. Никой не е дошъл на място да ни каже кога и как ще започне ремонта на този път, ако това е път въобще, или поне да успокоят хората. Искаме да ни обяснят какво се е случило със заделените средства за пътя и кои хора са си ги прибрали в джобовете? Ясно заявяваме, че няма да търпим тази несправедливост и деление на наши и ваши. Докато не бъдем чути протестите на „луната“ ще продължат до край“, заканиха се жителите на селата.

Община Кубрат припомня, че представители на местната управа, в качеството си на граждани, също подкрепят исканията на хората. Към този момент вече е депозирана и подписка в деловодството на МРРБ.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе