Видовете панталони, които трябва да имате в гардероба си

Никоя себеуважаваща се дама не би носила само дънки през цялото време, нали? В женския гардероб трябва да се срещат също така рокли, поли и най-вече панталони. Този тип дреха е подходяща както за официални празненства, така и за бизнес събития.

Ето кои са видовете панталони, които трябва да си купите оттук: https://gang.bg/products/damski-drehi/pantaloni.

YouTube

Официален панталон

Това е най-често срещаният тип панталон и най-вероятно притежавате такъв и го носите на работа всеки ден. Този вид се отнася до панталони, които се носят за официални до полуформални поводи.

Те обикновено са изработени от тъкан материал или скъп плат и могат да бъдат или да не са част от костюм. Тези панталони обикновено имат отвор отпред с цип и/ или копчета.

Дънки

Дънките са изработени от груб и дебел материал, наречен деним. Характеризират се с двойни шевни линии по всички шевове, направени в дебела нишка.

Създадени за по-груба употреба в ежедневието, дънките олицетворяват младостта.

Гащеризон

Това са панталони, към които е прикрепен елек в талията. Те имат дълга шевна линия, започваща от врата и преминаваща по линията на чатала отпред, както и отзад. Джобовете обикновено се зашиват.

Те обикновено се носят от работници, но има и много стилни опции за дамите, които им позволяват да бъдат изключително елегантни.

Клинове

Това са много вталени панталони, изработени от трикотаж или плетен стреч материал. Те са много подходящи за ежедневието и за спорт.

За информация, в английския език treggings са клинове, които приличат на панталони, а jeggings са такива, които приличат на дънки с малки детайли като джобове (фалшиви).

Чорапогащи

Повечето хора бъркат чорапогащи и клинове и ги наричат ​​със същото име. Но има малка разлика между клинове и чорапогащи. Въпреки че чорапогащите са направени от същия стреч материал, както и клиновете, чорапогащникът се простира, за да покрие и стъпалото.

Освен това чорапогащите са доста по-тънки и най-често се носят под рокли и поли.

Пънк панталони

Това са панталони с много шевове и джобове, зашити върху тях с декоративни цели, а не за функционалност. Те са много популярни сред младото поколение и стилът варира в зависимост от годините.

Модерни кюлоти

Кюлотите са вид шорти. Обикновено те са с дължина до коляното или малко по-дълги. Culottes или Capri са панталони с дължина три четвърти. Подгъвът с маншет на този тип панталони пада под коленете.

Панталони „харем“

Харем панталоните са добре известни със своя изключителен комфорт и са безспорно доста колоритни.

Те са широки, но се събират в кръста и глезените. Еластичните ленти или колани с връзки държат парчето плат по успешен и красив начин. Тези панталони могат да бъдат копринени за още по-нежно докосване на кожата.

Панталон „цигара“

Панталоните „цигара“ са впити в тялото, но не е само това. Името им идва от джоба, който е направен, за да побере кутия цигари заради пушенето, което е било доста популярно през 50-те години на миналия век.

Палацо панталон

Първоначално носени през 30-те години от модната икона Коко Шанел, а по-късно и от безупречната Катрин Хепбърн, широките панталони тип палацо остават на мода чак до 60-те години. Сега обаче те отново са много популярни.

Плавни и често в ярки цветове, тези панталони излъчват истинско усещане за личен стил, както и за максимален комфорт.

Чино

За да не се бъркат с каки – чино панталоните са подобни, но различни. Те са изработени от по-лек 100% памучен плат, имат по-тънко прилепване и заострен крачол, въпреки че могат да имат джобове. Освен това винаги са плоски отпред без гънки.

Те също така се предлагат в по-голямо разнообразие от цветове и платове, отколкото каки. Те са с класическа визия и са чудесни за офис или разходка през летните месеци.

А как да носим къси панталони? Вижте тук: https://gang.bg/news/article/kak-da-nosim-kusi-pantaloni.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе