Валдас Дамбраускас: Уверен съм, че ще сме щастливи след мача утре (ВИДЕО)

Снимка: ludogorets.com

Старши треньорът на Лудогорец Валдас Дамбраускас даде онлайн пресконференция преди утрешния мач-реванш срещу Олимпиакос в третия квалификационен кръг от Шампионската лига. Първата среща в Гърция завърши наравно 1:1.

Литовецът заяви, че неговият отбор трябва да подходи с увереност в двубоя и да не подценява съперника. Той допълни, че е било важно играчите му да са си починали както физически, така и психически заради честите мачове и пътувания от началото на сезона.  

„Не можем да правим каквито и да са сравнения със сегашния отбор на Олимпиакос и този от преди 5-10 години. Трябва да гледаме това, което имаме пред нас и отбора, който ще срещнем утре. Това е шампионът на Гърция. Знаете какво първенство имат. Те са и 46 пъти шампион. В Англия казват, че фланелката става изключително тежка в такива моменти. Може да доведе до натиск и притеснение в играчите. Но, в същия момент, получаваш манталитет на победител, не трябва да ги подценим. Не трябва да излизаме със страх, а с увереност. Накрая играеш 11 срещу 11 в две полувремена и всичко се решава на терена. След първия съдийски сигнал няма значение какви са заплатите на играчите, историята на отбора, всичко се решава на терена. Уверен съм, че моят отбор ще бъде щастливият след края на мача“.

„Веднага след първия мач в Атина имаха футболистите свободни дни в сряда и четвъртък. След това се събрахме в петък. Тренирахме и в събота, и неделя. Днес вечерта имаме още една тренировка. Получават се на доста добро ниво. Беше важно играчите да се възстановят повече психически, отколкото физически, защото бяха натоварени седмици с мачове и пътувания. Готови са физически и ментално. Ще видим тази вечер на тренировката и утре на мача. Както съм казвал и преди, за треньорите е доста по-лесно в такива мачове, защото няма нужда от допълнителна мотивация да бъде давана на играчите. Винаги може по-добре, но в първия мач не беше лошо представянето ни. Очаквам да покажем това, на което сме способни утре вечер“, заяви Дамбраускас.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]Присъедини се към нашите Facebook групи

Новини Разград
Новини Завет
Новини Исперих
Новини Кубрат
Новини Лозница
Новини Цар Калоян
Новини за Лудогорец
ЖК "Орел" - гр. Разград
кв. Бели лом - Разград
ЖК "Освобождение" - Разград
Новини - Североизточна България
Пътна обстановка и ПТП-та в област Разград
Върни се горе