„Автомагистрали – Черно море” блокират движението на 4 възлови места в страната заради неизплатени заплати

Снимка: Агенция Пътна Инфраструктура

Организацията на КНСБ при „Автомагистрали – Черно море” АД – Шумен организира в петък от 10.30 часа протестни действия, съобщиха от Регионалния съвет на Независимите синдикати.
Причина за протеста са забавените с месеци суми за вече положен труд. От фирмата настояват народните представители, МРРБ и АПИ да осъзнаят огромната отговорност, която носят за съдбата на българските граждани, работещите и фирмите, осигуряващи трайна заетост на много хора.

В съобщението на синдикалната организация на КНСБ при „Автомагистрали – Черно море” за протестните действия се казва следното:

YouTube

Ние, работещите в „Автомагистрали – Черно море”, от края на месец април правим опити да получим заработените средства за ремонта на автомагистрала „Тракия” от държавното дружество „Автомагистрали” ЕАД, пряко подчинено на министъра на регионалното развитие и благоустройство.

Общото задължение към момента за обекта от страна на възложителя – „Автомагистрали” чрез АПИ, към нас е в размер на 36 877 662 лв. с ДДС.

Проведохме две официални срещи с екипа на министър Комитова, написахме множество писма и декларации до нея и служебния премиер. Лично от госпожа Комитова бе обявено, че на коректните фирми ще бъде платено. Липсата на цялостно решение от страна на МРРБ и Агенция „Пътна инфраструктура”, въпреки проведените срещи и множеството писма, доведе до:

• Забавяне на заработените ни с честен труд заплати;
• Принудително спиране на работа във всички звена, поради липса на материали;
• Периодично спиране на електроснабдяването, доставката на газ, телефони и интернет, поради невъзможност да бъдат заплатени;
• Предстоящи съкращения, поради невъзможност да се работи, без да се осигури ритмично заплащане на работните заплати и да се обезпечи доставката на материали;
• Влошаване на финансовото състояние на „Автомагистрали – Черно море”.
Търпението ни е изчерпано!

Настояваме за незабавно разплащане на цялата дължима сума към нашия работодател, осигуряващ ни трайна заетост и добро заплащане.

С цел избягване на всякакви спекулации, декларираме изрично, че нашите синдикални действия нямат политически характер, а се борим единствено за правото си на труд и заплащане.

За да защитим правата си, пристъпваме към протестни действия на 13 август 2021 г. от 10.30 часа.

Движението ще бъде блокирано на четири места в страната:

– Автомагистрала „Хемус” – Пътен възел „Белокопитово”;
– Автомагистрала „Тракия” – км 165, бензиностанция ОМВ, дясно платно;
– Русе – Път I-II Русе-Варна, на кръстовището до магазин „Джъмбо”;
– София, бул. „Дондуков“ пред Министерския съвет.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе