Художествена изложба в разградската библиотека, озаглавена „Поглед към бъдещето”

Авторката е Ганиме Дьонмез и е започнала да рисува преди 17 месеца, живеейки в Оксфорд. Причината е (Соvid19) и затвореното социално пространство. За идеята и реализацията й художничката споделя следното: „За да осмисля „стоенето вкъщи”, реших да опитам да рисувам с маслени и акрилни бои и така ми дойде идеята с надграждане. Направих www.charitableartist.com – страница с моите картини изложени за продан с благотворителна цел. Аз съм математичка, завършила съм математическа гимназия в Хасково и част от висшето си образование учих в СУ София специалност математика. Имам приятели в Разград, които ме поканиха да направя първата си самостоятелна изложба. Отправям специални благодарности към Регионална библиотека „Проф. Боян Пенев” и директора Димитър Петров, който се отзова сърдечно и помогна със своя екип за организиране и професионално представяне на изложбата!”

Художничката споделя още: „Вече имам 850 картини и продължавам да рисувам. Ще бъда много благодарна ако моите картини с ярките си цветове породят усмивки y хората, докоснат нечии сърца и станат причина за преживяване на приятни мигове в тези нелеки месеци и може би години.”.

YouTube

Присъстващите се насладиха на колорита и емоционалното въздействие, струящи от изложените картини, допълнени с класическа музика на живо от цигуларката Мила Иванова. Изложбата ще бъде експонирана във фоайето на библиотеката до средата на септември.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе