Рекорден брой пътни нарушения през изминалата седмица в Разградско

1704 са общо нарушенията на Закона за движение по пътищата, установени в периода от 9 до 15 август 2021 г. През посочената седмица eкипите на „Пътна полиция“ при ОДМВР-Разград са съставили 1488 фиша и 72 акта. Три от актовете са издадени на неправоспособни шофьори. За неспазване на правилата за движение са санкционирани и двама мотоциклетисти.

Установени са двама водачи, седнали зад волана след употреба на алкохол. При единия от тях концентрацията е била над 1,2 промила. Прекратени са регистрациите на пет моторни превозни средства – в три от случаите причината е неправоспособност на водачите, в един – употребата на алкохол и в един – шофиране след употреба на наркотични вещества.

YouTube

През изтеклата седмица са регистрирани пет пътно-транспортни произшествия, при които девет души са пострадали, сочи още статистиката на „Пътна полиция“.

От 5 август до отпадане на необходимостта на територията на ОДМВР-Разград се провежда специализирана полицейска операция по безопасност на движението. Акцент в контролната дейност на пътните полицаи са спазването на скоростните режими, особено по републиканската пътна мрежа, употребата на алкохол или упойващи вещества, правоспособност на водачите и други нарушения по ЗДвП.

През първите седем месеца на 2021 година се наблюдава увеличение с 13,3 % на пътно-транспортните произшествия в сравнение със същия период на 2020 година. Най-драстичните нарушения, допускани от водачите на превозни средства, са шофирането с несъобразена скорост, неспазване на пътни знаци и маркировка, отнемане на предимство, управление без съответната правоспособност, употребата на алкохол и упойващи вещества.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе