Нови правила за влизане в Република Северна Македония

Република Северна Македония въвежда нови мерки за влизане в страната от началото на септември 2021 г., а от днес се въвеждат и по-строги вътрешни ограничителни мерки.

По информация на посолството ни в Скопие, считано от 1 септември 2021 г., при влизане в страната от всички пристигащи, независимо от тяхното гражданство, ще бъде изискван PCR тест, сертификат за ваксинация или за преболедуване на COVID-19.

Сертификатът за ваксинация трябва да удостоверява извършена имунизация срещу вируса SARS-CoV-2 с поставени най-малко две дози. Сертификатът за преболедувана коронавирусна инфекция ще важи до 45 дни, считано от деня на оздравяване, а PCR тестът трябва да е направен до 72 часа преди влизане в страната.

Чуждестранните граждани, преминаващи транзитно през Република Северна Македония, следва да напуснат страната в рамките на 5 часа. На входния ГКПП те ще са задължени да подпишат декларация, а на изходния – да я представят пред съответните гранични власти.

В същото време във връзка с ограничаване на разпространението на коронавируса в Република Северна Македония от днес, 18 август 2021 г., влизането в кафенета, барове, молове, казина, както и на събития, сред които концерти, семинари, конференции, културни и спортни мероприятия, ще се извършва само след представяне на сертификат за извършена ваксинация, най-малко с първа доза, или сертификат за преболедуван COVID 19 през последните 45 дни, считано от деня на оздравяването. Мярката се отнася за всички граждани над 18 г.

При необходимост от съдействие българските граждани могат да се свържат с посолството ни в Скопие на тел. +389 2 3246 491, +389 2 3229 444, както и на дежурни телефони в извънработно време: +389 2 32 29 444, +389 2 32 46 491, +389 75 280 013.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]Присъедини се към нашите Facebook групи

Новини Разград
Новини Завет
Новини Исперих
Новини Кубрат
Новини Лозница
Новини Цар Калоян
Новини за Лудогорец
ЖК "Орел" - гр. Разград
кв. Бели лом - Разград
ЖК "Освобождение" - Разград
Новини - Североизточна България
Пътна обстановка и ПТП-та в област Разград
Върни се горе