От днес синя зона по бул. „Бели Лом” от пощата до Панчоолу моста, слагат скоби на нарушителите

От понеделник по северното платно на бул. „Бели Лом” – в участъка от кръстовището с ул. „В.Левски” /Мостът до „БТК-Център”/ – до „Панчов мост” започва контролът по спазване на изискванията на наредбата, която определя улиците, действащи като „синя зона” в Разград. Наредба №12 за организацията на движението по общинските пътища и улици на територията на Община Разград е приета от Общински съвет-Разград още през 2015 г.

Обозначителните знаци за „синя зона” между Пощата и Панчоолу моста бяха поставени вчера от служители на ОП”Ремонтстрой”. От днес, 18 август, контрольорите ще събират такси за „синя зона” и в този участък. Те ще предупреждават  шофьорите, че от понеделник, 23 август, ще започне поставянето на скоби на автомобилите на нарушителите. Валидна е и възможността за заплащане на „синя зона” с СМС на кратък номер 1384. Таксата и през контрольор и през СМС е 1,20 за час. Работното време на Синята зона е от 8,30 до 17,30 ч., паркирането е безплатно в събота, неделя и празничните дни.

Припомняме, че според Наредба №12 сред действащите като „синя зона” участъци са и: ул. „Кирил и Методий” – с начало кръстовището с ул. „Стефан Караджа” и бул. „България” и край –
до кръстовището с ул. „Цар Асен”; ул. „Марица” – с
начало кръстовището с ул.„Искър” и край – до кръстовището с ул. „Хан Крум”; ул. „Васил Левски” – с
начало кръстовището с ул. „Дунав” и край – до кръстовището с ул. „Панега”.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]Присъедини се към нашите Facebook групи

Новини Разград
Новини Завет
Новини Исперих
Новини Кубрат
Новини Лозница
Новини Цар Калоян
Новини за Лудогорец
ЖК "Орел" - гр. Разград
кв. Бели лом - Разград
ЖК "Освобождение" - Разград
Новини - Североизточна България
Пътна обстановка и ПТП-та в област Разград
Върни се горе