Дамбраускас преди реванша с Малмьо: Няма какво да губим, искаме златото (ВИДЕО)

Снимка: ludogorets.com

Всички в Лудогорец са готови за битка с Малмьо. Нещо повече – в отбора вярват, че пасивът от два гола от първия мач ще бъде заличен тази вечер в Разград.

„Аз съм максималист – ще се борим да постигнем нашата цел. Няма да се задоволим със среброто, ако мога да използвам олимпийската терминология. Искаме златото!“, започна наставникът на „орлите“ Валдас Дамбраускас.

YouTube

„На нашия стадион ще е друго. Взехме си уроците от първия мач. Сега е 0:2, но в момента, в който стане 1:2, нещата за съперника стават различни. Планът ни е  ясен – напълно отворени сме, ще атакуваме от първата минута“, продължи литовецът. „Смятам, че през цялата седмица работим здраво, за да се подобрим. Позитивно сме настроени, знаем за голямата задача, която имаме. Искам феновете да ни помогнат, да сме 12 на 11. Ще дам един пример за борбеността на отбора. С Беер Шева преди 4 години, Лудогорец пак падна с 0:2 в първия мач, в реванша поведе с 3:0, но в крайна сметка допусна едно попадение и отпадна. Смятам, че сега имаме нашите шансове“, обяви специалистът.

„Да стигнеш до плейофите, до последните два мача, и да отпаднеш, би причинило разочарование. Всички имат големи очаквания, след мачовете, които направихме срещу Олимпиакос. Остава ни последната стъпка. Няма никакво напрежение, наслаждаваме се на момента. Опитът на играчите също помага. В момента отборът ни е в период на трансформация. Ако преди 3 години бяха казали, че днес ще сме на това място, на плейоф на ШЛ, всеки щеше да каже, че няма да е лошо“, продължи той.

Кирил Десподов: Нека не отписват Лудогорец (ВИДЕО)

„В Швеция се насладихме на атмосферата. Радвам, се че феновете се завръщат. В реванша с Олимпиакос публиката ни помогна. Пресата на Малмьо в първия мач беше впечатляваща. Дали ще искат да запазят, или да увеличат своята преднина, аз не знам. Все повече навлиза контрапресата. Тя бе приложена срещу нас по добър начин. И срещу Рейнджърс – също. Очаква ни тактически двубой. Нещата не се получиха в първата среща и поемам отговорност. Това е урок за нас. Направихме добри първи 10 минути, но не успяхме да надградим в играта си. Сега обаче ни предстои нов мач, нова атмосфера, нови играчи. Ще покажем  различно лице“, обяви литовецът. „Ние не сме се приемали за подценени ли нефаворити срещу Олимпиакос. И го показахме с играта си. Започваме от нулата. При тях е обратното – ключът е ръцете им. Нямаме какво да губим. Те имат много за губене. Трябва да им създадем неудобство. Искам магическа вечер“, завърши Дамбраускас.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе