Концертният август на Капанския ансамбъл

Наситена, макар и в епидемична обстановка, бе концертната програма на Капанския ансамбъл в жежкия август. Артистите от състава имаха специална покана да закрият тазгодишното издание на Международния фолклорен фестивал във Варна на трети август.

От 5 до 9 август Капанският ансамбъл участва в Международния фестивал „Песните на планините” в румънския град Сибиу. Представянето бе изключително успешно, а изпълнителите организираха вечер на България, на която представиха традиционните български народни танци, музика и песни.

На 14 август капанци имаха самостоятелен концерт във втората вечер от програмата за празника на Стражица „Фолкстраж“.

А на 19 август, също със самостоятелен пъстър концерт от музикални, песенни, танцови и ансамблови произведения от всички етнографски области на страната, Капанският ансамбъл се включи в тържествата по повод 118 години от Илинденско-Преображенското въстание на Морската сцена в град Царево.

В момента артистите са във ваканция, но появата им пред публика предстои съвсем скоро. На 6 септември те ще са на площад „Възраждане“ в общоградското тържество за Деня на Съединението.
Капанският ансамбъл ще има честа и да открие на 9 септември на сцена „Ронда“ в парка традиционния Есенен разградски панаир.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]Присъедини се към нашите Facebook групи

Новини Разград
Новини Завет
Новини Исперих
Новини Кубрат
Новини Лозница
Новини Цар Калоян
Новини за Лудогорец
ЖК "Орел" - гр. Разград
кв. Бели лом - Разград
ЖК "Освобождение" - Разград
Новини - Североизточна България
Пътна обстановка и ПТП-та в област Разград
Върни се горе