Концертният август на Капанския ансамбъл

Наситена, макар и в епидемична обстановка, бе концертната програма на Капанския ансамбъл в жежкия август. Артистите от състава имаха специална покана да закрият тазгодишното издание на Международния фолклорен фестивал във Варна на трети август.

YouTube

От 5 до 9 август Капанският ансамбъл участва в Международния фестивал „Песните на планините” в румънския град Сибиу. Представянето бе изключително успешно, а изпълнителите организираха вечер на България, на която представиха традиционните български народни танци, музика и песни.

На 14 август капанци имаха самостоятелен концерт във втората вечер от програмата за празника на Стражица „Фолкстраж“.

А на 19 август, също със самостоятелен пъстър концерт от музикални, песенни, танцови и ансамблови произведения от всички етнографски области на страната, Капанският ансамбъл се включи в тържествата по повод 118 години от Илинденско-Преображенското въстание на Морската сцена в град Царево.

В момента артистите са във ваканция, но появата им пред публика предстои съвсем скоро. На 6 септември те ще са на площад „Възраждане“ в общоградското тържество за Деня на Съединението.
Капанският ансамбъл ще има честа и да открие на 9 септември на сцена „Ронда“ в парка традиционния Есенен разградски панаир.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе