Пощенска марка с националните цветя на България и Аржентина отбелязва 90 г. дипломатически отношения между двете държави

Пощенската марка, посветена на 90 години от установяването на дипломатическите отношения между България и Аржентина продължава традицията, с която отбелязваме важни събития в отношенията между правителствата и народите с филателни издания. Това заяви министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Георги Тодоров по време на церемонията по валидиране на съвместната марка. Той постави печата за пускане в употреба заедно със заместник–министъра на външните работи Зарица Динкова, посланика на Аржентина Алфредо Атанасоф и изпълнителния директор на „Български пощи“ ЕАД Деян Дънешки.

„Пощенските администрации на България и Аржентина избраха красиви символи за общото филателно издание – националните цветя – Роза Дамасцена и Сейбо. Печатите изобразяват знаците на държавността на България и Аржентина. На българското издание грее слънцето от аржентинския герб, а на аржентинското изпъква изображението на българския лъв“, каза още министър Георги Тодоров.

YouTube

Той добави, че изданието представлява серия от две пощенски марки, а тиражът е 10 000 броя. По думите му, това ще бъде едно от най-търсените издания сред филателистите не само в България и Аржентина, но и сред колекционерите от цял свят.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе