Разград отбелязва 136 години от Съединението на България на 6 септември

Община Разград организира тържествено отбелязване на 136-тата годишнина от Съединението на Източна Румелия с Княжество България.

Церемонията ще се състои на  6 септември, понеделник, от 11,00 ч. на площад „Възраждане“ в Разград.

YouTube

В празничната програма, която ще завърши с поднасяне на венци и цветя пред Войнишкия паметник, ще участват изпълнители от Капански ансамбъл-Разград, а тържествено слово ще произнесе студентът от Юридическия факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ Николай Пенчев. Към момента той е и Председател на Младежки Общински съвет-Разград.

Включването на 19-годишния Николай Пенчев в тържественото честване е част от новата инициатива на Община Разград представители на различни поколения да приветстват жителите на града за национални празници. Припомняме, че преди близо година – в Деня на Независимостта 22 септември – със силните слова на учителя в ПГПЧЕ“Екзарх Йосиф“-Разград Станимир Куртев стартира друга подобна инициатива, в която преподаватели по история отправят приветствия към жителите на града. Целта на подобни инициативи е приобщаване на различни професионални, възрастови и други общности към общоградските чествания на национални и други празници.

Община Разград отправя покана към институциите, организациите, жителите и гостите на Разград на 6 септември от 11,00 ч. да се включат в отдаването на признателност към родолюбивото дело, извършено през 1885 г. и обединило Източна Румелия и Княжество България. Местната управа призовава също по време на честването да се спазват противоепидемичните мерки, въведени от здравните власти.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе