Отмениха Есенния панаир в Разград

Снимка: Община Исперих

Във връзка със запитвания на граждани Община Разград информира, че подготовката за организирането на 29-тото издание на Традиционния есенен панаир в Разград стартира преди повече от месец. В Община Разград постъпиха над 70 заявки от търговци на хранителни и промишлени стоки, бира скара и собственици на атракциони. Подготвена бе и културна програма за любителите на различни стилове музика за периода 9-15 септември. Създадена бе организация за спазване на действащите през последния месец противоепидемични мерки – еднопосочно движение, присъствие с маски и спазване на социална дистанция.

Междувременно днес, 2 септември, Министърът на здравеопазването издаде заповед, с която от 7 септември „се преустановява провеждането на всички масови мероприятия – музикални и други фестивали, събори и др.“.

YouTube

Съобразявайки се със заповедта на министър Стойчо Кацаров, издигайки в основен приоритет живота и здравето на нашите съграждани и имайки предвид усложняващата се епидемиологична обстановка в региона – обявяването на „тъмночервена зона“ в Търговище и „червена зона“ в останалите съседни области – ръководството на Община Разград взе решение за отмяна на провеждането на Традиционния есенен панаир. Уверяваме гражданите, че при първа възможност, свързана с подобряване на епидемиологичната обстановка и подходящи метеорологични условия, провеждането на подобни масови събития от културния календар на Община Разград ще бъде възстановено. Дотогава призоваваме жителите на Община Разград да спазват противоепидемичните мерки, разпоредени от здравните власти, за да достигнем по-скоро до периода, в който ще се възстанови провеждането на масови събития и ще се нормализира общественият живот. 

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе