Мъдрево посрещна Тайбе Юсеин (СНИМКИ И ВИДЕО)

Десетки жители и гости на кубратското село Мъдрево днес посрещнаха с много цветя, аплодисменти, поздравления и кръшни хора бронзовата медалистка по борба от олимпиадата в Токио Тайбе Юсеин – съобщават от пресцентъра на Община Кубрат.

YouTube

Мъдрево посрещна подобаващо Тайбе Юсеин. /Репортаж на Община Кубрат/

Posted by Община Кубрат on Saturday, September 4, 2021

Тържеството по посрещането на бронзовата ни олимпийска медалистка и световна шампионка от Унгария беше открито с химна „Мила Родино“ и одата на радостта – химн на ЕС. Събитието бе открито от кмета на Мъдрево Салим Мустафа, а шампионката беше посрещната с пита, мед и сол.

Сред гостите на събитието бяха бивши и настоящи треньори и заслужили майстори на спорта. Тук беше олимпиският и световен шампион Хасан Исаев, заслужирият треньор на България Юмер Фикриев, директорът на спортното училище в Разград Денис Хамид, бившия директор на училището и заслужил спортист Иван Илиев, откривателят на Тайбе, Мустафа Кесман и други.

Сред официалните лица бяха също Областният управител на Разград Иван Борисов, Кметът на Община Кубрат Алкин Неби, председателят на общинския съвет Хюсеин Юмеров, кметове на кметства, общински съветници и др.

В поздравлението си към златното момиче на Лудогорието кметът Неби подчерта, че тя е изключително земен човек, благородна и честна, което я прави истински човек и модел за пример и подражание. Кубратският градоначалник ѝ пожела най-вече здраве и още много такива успехи, с които да се гордее община Кубрат и цяла България.

Кметът Неби връчи на бронзовата медалистка награда за принос в развитието на международните връзки на община Кубрат, която донесе и сумата от 2000 лв. на боркиня №1 . 1000 лв. за същия принос получи и първият треньор на Тайбе Юсеин – Мустафа Кесман.

От ръководството на местната управа категорично заявиха, че Тайбе е шампионка за селото, Лудогорието и цяла България, независимо дали на гърдите ѝ блести златно, сребърно или бронзово отличие. „Това е нашето момиче, което винаги е в нашите сърца и чувства“, заяви кметът на селото Салим Мустафа.

С решение на Общинския съвет днес Тайбе Юсеин бе удостоена и със званието „Заслужил гражданин на Кубрат“ – връчи го председателят на местния парламент Хюсеин Юмеров.

Тя бе сърдечно поздравена и от кмета на родното Мъдрево Салим Мустафа, който връчи на шампионката поздравителен адрес, картина от кубратския художник Стоян Черников, статуетка на лъв – символизиращ нейната борбеност и дух, а от близки, приятели и фенове получи десетки букети с цветя, които на няколко пъти се наложи да подава на свои помагачи.

Приятна изненада бе поднесена и от Клуб „Емпатия“ към Местна комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни в Кубрат със секретар д-р Надие Карагьозова – Нади. Изненада към медалистката поднесоха Селин Алкин и Ива Митева, които връчиха емоционален подарък – плакет „Приятел на децата“ на Тайбе Юсеин в знак на благодарност за вдъхновението и мотивацията, която световната шампионка и бронзова бедалистка им е дала по време на подготовката на материал посветен за нея в националния журналистически ученически конкурс „Григор Попов“ и извоюваното второ място през 2019 година.

„За мен е чест и радост отново да бъде в родното си село. Преди три години ме посрещнахте пак тук, на този площад. Тогава ви показах златен медал от Световното първенство, днес медалът е бронзов от Олимпийските игри, но се надявам сред три години пак да се съберем и тогава медалът да е златен“, каза пред всички Тайбе Юсеин.

Областният управител Иван Борисов поздрави лично носителката на бронзов медал по борба от олимпиадата в Токио Тайбе Юсеин. Борисов бе в родното село на известната спортистка Мъдрево, където в нейна чест бе организирано тържествено посрещане.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе