Реконструкцията на жп линията Русе-Каспичан ще позволява движение на влаковете по проектните скорости

Реконструкцията на жп инфраструктурата между Русе и Каспичан ще позволява движение на влаковете по проектните скорости. Това значително ще подобри трафика на превозите по първата, изградена жп линия в България. В рамките на проектите се подновяват железопътните линии, инсталира се лед осветление и видеонаблюдение, обновяват се приемните здания и системите, с които се управлява движението на влаковете.

Модернизацията обхваща обектите на железопътната инфраструктура в участъка от гара Русе разпределителна до гара Каспичан. Възстановяването на проектните параметри по дължина на цялата жп линия създава по-добри условия за регионалния и националния жп транспорт.

YouTube

В района на гара Ястребово се извършва цялостна оптимизация на гарата. Това включва изграждане на електронни централизации и системи за телекомуникации, ефективно отводняване, по-дълги коловози и нови перони. Ремонтните дейности на гара Сеново са идентични и също така реализират реконструкция на коловозите и стрелките, като новият железопътен път е 2 016 м.

В участъка Самуил-Висока поляна подновените жп линии са 5 950 м, а между Хитрино и Плиска са модернизирани 13 140 м.

Първата построена железопътната линия в България Русе-Варна е с обща дължина от 222,7 км към датата на откриването ѝ – 7 ноември 1866 г.  Дължината на жп линия Русе разпределителна-Каспичан е 137,470 км. Последните ремонти за подновяване на железния път са извършвани в отделни райони между гари, основно в периода 1976-1996 г. с изключение на участъка Сеново-Просторно, обновен през 2017 г.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе