Пожарникар от Разград с награда от шефа на пожарната в Лондон за спасена възрастна двойка от 19-ия етаж при пожар

Пожарникарят в Лондон Николай Пенчев, родом от Разград, бе награден и поздравен лично от главнокомандващия на лондонската пожарна, кмета и заместник-кмета на Лондон и Негово Величество Принц Уилям.

Повод за наградата бе изявената храброст и бързо действие при спасяване на възрастна двойка от 19-етажна горяща сграда с изолация, правена от същия лесногорим материал, като при пожара в Grenfell Tower.

YouTube

„Като водач на екипа, моята задача бе да се кача до 19-тия етаж в пълно бойно снаражение и да започна разследване, разбиване на врати и масова евакуация на сградата. При разследването с моя екип открихме възрастна двойка на видима възраст около 80 години с мобилни проблеми и трудно подвижни. Използвайки спасителни маски, с колегата ми трябваше да пренесем на ръце възрастната двойка от 19-тия етаж обратно до входа на блока по единственото стълбище на сградата в абсолютно никаква видимост. Огромна чест е за мен тази признателност!“, споделя Николай в своята публикация в социалните мрежи.

Днес имах честта да бъда награден и поздравен лично от главнокомандващия на лондонската пожарна, кмета и заместник кмета…

Posted by Nikolay Galinov Penchev on Thursday, September 9, 2021

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе