Поздравителен адрес от кмета на Кубрат по случай Деня на независимостта

В навечерието на Деня на Българската Независимост, Кметът Алкин Неби, отправя поздравителен адрес до жителите на община Кубрат.

113 години независима България

YouTube

Днес /22 септември/ от 11.00 часа ще се състои тържествена церемония по издигане на националния флаг на страната в чест на 113 години от обявяването на Независимостта на България. В рамките на тържеството ще се проведе и празничен концерт на деца от СУ „Христо Ботев“, както и на съставите при НЧ „Св. св. Кирил и Методий-1891″.

 
https://razgradnews.net/2021/09/22/kubrat-otbelyaza-113-godini-ot-nezavisimostta-na-balgariya

Слова ще бъдат произнесени от кубратския градоначалник г-н Неби, както и от г-жа Таджинур Велиева – преподавател в Професионалната гимназия в общинския център, след което ще бъдат положени венци и цветя пред паметника на Апостола.

Ето какво се казва в поздравителния адрес на Кмета Неби:

„Скъпи съграждани! Приемете моите най-искрени поздрави по повод националния празник на Р България – Деня на независимостта! На 22 септември се навършват 113 години от провъзгласяването на независимостта на България и признаването на нейния суверенитет от великите сили. С този акт нашата страна – една от най-старите държави в Европа, отново се появява на световната карта.

На този ден отдаваме почит на българите, които в онези съдбоносни дни дадоха пример за единство в решаващи за нацията ни моменти, дадоха живота си в освободителните борби и отвоюваха Независимостта на нашата Родина!

Нека на този празник си пожелаем да бъдем достойни граждани! Нека имаме мъдростта и прозорливостта за бъдещето, да следваме оставените ни завети, така че да издигнем авторитета на България в общото ни Европейско семейство!“.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе