Три момичета от ОУ „Никола Икономов“ с благородна инициатива

Искам да изразя признателност и възхищение към три момичета от ОУ „Никола Икономов“, които ме впечатлиха със своето възпитание, доброта и трудолюбие“. С тези думи в училището дойде Назмие Салиева – учител с 40-годишен стаж.

Г-жа Салиева разказва, че живее в ЕПЖП 1 в Разград и пред блока й има градинка, за която се е грижила. Напоследък обаче здравето й не позволявало да полага старание за цветните лехи и те започнали да линеят.

YouTube

В този момент обаче Цветелина Георгиева, Росица Василева и Галатея Василева поели инициативата за градинката в свои ръце. Момичетата почистили почвата, оскубали тревата, полели растенията и отново превърнали междублоковото пространство в уютно местенце за отдих и игра. Желанието на децата да правят добро не спряло до тук. С присъщото си старание и трудолюбие те започнали да се грижат и за малките котенца наоколо, осигурявайки им ежедневно вода и храна.

Цветелина и Росица са шестокласнички, а Галатея, която е сестра на Росица, е едва във втори клас. Момичетата вярват, че колкото повече хора полагат старание за света около нас, толкова той ще става по-добър и красив.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе