Теодор Даскалов започва склуптурната група на Военния мемориал

Художникът Теодор Даскалов започва работа по склуптурната група на Военния мемориал на  гарнизон Разград. Това стана ясно днес на работна среща между областният управител Иван Борисов, Даскалов и Владимир Вълов от Инициативния комитет за изграждане на паметника.

Творецът заяви, че не може да се ангажира със срок, в който склуптурната група ще бъде завършена. Не е изключено изработването й да е по-скъпо, отколкото показваха първоначалните разценки, защото има сериозно повишение в цените на много материали.

За окончателното завършване на мемориала са необходими 20 000 лв. Областният управител Иван Борисов е изпратил писмо до министъра на отбраната в служебния кабинет Георги Панайтов с молба сумата да бъде отпусната целево от бюджета на министерството. 

Първата копка за изграждане на паметника бе направена на 6 май 2021 г. Строежът е в напреднала фаза, като са изградени фундаментите и колоните на мемориала. В момента се изработва арката, която ще бъде монтирана върху колоните. Мемориалът ще придобие завършен вид с поставяне на склуптурната част. До момента в изграждането са вложени над 40 000 лева.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]Върни се горе