Момичетата на Вълците до 12 години грабнаха златните медали

Възпитаничките на треньора Пенко Велчев взеха златните медали в предсезонен турнир в Асеновград. Отборът гостува там по покана на местния клуб „Асеновец“ и показа много силна игра. В оспорван мач, достоен за финал, срещу силния отбор на „Рилски спортист“ Самоков вълчиците надделяха с 50:46. Още две категорични победи над двата отбора на Асеновград – съответно с 65:6 и 119:4 осигуриха на разградчанки безапелационно и заслужено първо място.

„Поканата за турнира дойде, защото сме направили впечатление на други школи в страната. Имаме страхотно талантливи и амбициозни състезатели, които тренират неуморно цяло лято. На турнира се видя резултата от усилената ежедневна работа на състезатели и треньори. Амбициите ни са да бъдем по-добри през този сезон. С момичетата до 12 години миналата година завършихме десети в България. И с това вдигнахме летвата. Щастлив съм, че успяваме да играем грамотен, атрактивен баскетбол с много хъс и спорстменство – това е целта ни“, сподели треньорът на момичетата Пенко Велчев.

Шампиони!!! 🥇Момичета, бъдете винаги така борбени и уверени в себе си! 🐺 Честито заслужено първо място и поздравления на…

Posted by Вълци Разград / Wolves Razgrad on Sunday, September 26, 2021

От клуба отправят своята благодарност към „Амета“ с тяхната марка „Лудогорско пиле“ и към родителите, без които пътуването до Асеновград нямаше да е възможно. „На всички, които вярват в децата и ни подкрепят в работата ни вече 3 години, бихме искали да кажем, че с желанието си децата показват, че си струват всички усилия.“, споделят от клуба.

Отборите на Вълци-Разград, които ще се включат в държавните първенства през сезон 21/22 вече са цели 11. Всички деца, родени през 2012, 2013 и 2014 г., могат да се запишат и да се включат в клуба.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]Върни се горе