Разград отбелязва Световния ден на ходенето в събота

Община Разград се присъединява към инициативата Световен ден на ходенето. Събитието в Разград ще се проведе на 2 октомври 2021 г., от 10:00 до 12:00 ч. в Градския парк. Старт-финалът е пред Ронда с 3 обозначени маршрута за ходене – 1000 м., 2000  и 3000 м. като участниците предварително се инструктират да се спазват всички епидемични правила за безопасност от заразяване с COVID-19. При записването на място участниците ще получат фланелки с логото на събитието, както и талонче за томбола с предметни награди, която ще се изтегли след финала.

Инициативата Световен ден на ходенето се организира в България за 29-ти път от Българска федерация Спорт за всички. Това се случва с финансовата подкрепа на Министерството на младежта и спорта. Проявата се осъществява под патронажа на министър Андрей Кузманов. Световният ден на ходенето е проява от Държавния спортен календар на федерацията за 2021 г., по „Програма за развитие на спорта за всички“ на ММС и е в изпълнение на Националната програма за физическа активност и развитие на българското население „БУЛФАР’2021 – 2024”. В световен мащаб проявата е част от програмата на Международната асоциация спорт за всички ТАФИСА.

YouTube

Спортното събитие цели да се популяризират системните занимания и особено ходенето, като физическа активност и неговата роля за здравето, добрата форма, работоспособността и дълголетието на хората, независимо от тяхната възраст, пол, социален и здравен статус.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе