Министър Донев се срещна с посланика на Турция Айлин Секизкьок

Вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Гълъб Донев се срещна с посланика на Турция в България Айлин Секизкьок. Двамата изразиха задоволство от традиционно добрите взаимоотношения между двете държави и сътрудничеството в почти всички сфери на социално-икономическия живот.

По време на разговора посланик Секизкьок представи инициативата на посолството на Турция за подкрепа на деца от Центрове за настаняване от семеен тип в село Нареченски бани и Белоградчик. Министър Донев благодари за социалната ангажираност на посолството и изрази готовност Министерството на труда и социалната политика да е партньор в проекта, чиято цел е да подобри живота на децата и да повиши техните възможности за социализация.

Акцент в срещата беше проблема с бавното преминаване на тежкотоварни камиони през граничните контролно-пропускателни пунктове между България и Турция. Необходимо е да се намери балансирано решение в интерес на двете държави за по-бързото пропускане на тировете, без да се занижава контролът при проверките и сигурността, каза вицепремиерът Гълъб Донев.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]Присъедини се към нашите Facebook групи

Новини Разград
Новини Завет
Новини Исперих
Новини Кубрат
Новини Лозница
Новини Цар Калоян
Новини за Лудогорец
ЖК "Орел" - гр. Разград
кв. Бели лом - Разград
ЖК "Освобождение" - Разград
Новини - Североизточна България
Пътна обстановка и ПТП-та в област Разград
Върни се горе