Над 2 300 граждани в Разградско са с изтекли документи, сектор БДС работи с удължено работно време

Над 2300 лични карти са изтекли от началото на годината до момента, а притежателите им не са предприели действия по тяхната подмяна. ОДМВР-Разград призовава гражданите да проверят валидността на документите си за самоличност и да не забравят, че от 1 февруари 2021 година важи само едномесечния срок за подновяване на лични карти. Предвид наближаващите избори за Президент и Народно събрание, Сектор „Български документи за самоличност“ продължава и през октомври да работи с удължено работно време. Служителите обслужват граждани от 08.30ч. до 19.00ч. без прекъсване от понеделник до петък. В РУ-Исперих, РУ-Кубрат и РУ-Лозница работното време е от 08.30ч. до 17.30ч.

До края на годината изтичат още 4524 лични карти, 1268 паспорта и 2534 свидетелства за управление на МПС. Само през септември са издадени 3044 лични карти. От началото на 2021 година до момента са изготвени и връчени близо 20 000 лични карти, над 12 000 паспорта и почти 6300 свидетелства за управление на МПС.

YouTube

Напомняме, че всички граждани с постоянен адрес на територията, обслужвана от ОДМВР-Разград, имат възможност да подават заявления за издаване на български лични документи с платена такса за обикновена услуга във всяко едно от звената „Български документи за самоличност“ на територията на Област Разград. Притежателите на електронен подпис могат да се възползват от предоставените услуги за прием на заявления чрез портала за електронни услуги на МВР.               

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе