Млад земеделец от Каменово организира молебен за дъжд

Вчера, 5-ти октомври, заместник-кметът на Община Кубрат Мирослав Йорданов участва в ритуален молебен за дъжд в кубратското село Каменово.

Молебенът бе организиран от 25-годишния земеделски производител Стефан Иванов, който заедно със своите близки раздаде и курбан за жителите на селото. Сред присъстващите на събитието бяха също кметският наместник Пламен Христов, секретарят на читалище „Напредък“ Петя Неделчева, местни самодейци и гости на Каменово.

YouTube

Молитвата за дъжд от нивата на стопанина отправи протоиерей отец Димитрий от град Разград, който вложи в земята и част от кръвта на жертвения курбан. За късмет бяха хвърлени и дървен кръст, и венче във водите на река Топчийска, преминаваща тихо през селото.

„В Каменово не е валял траен дъжд от поне четири месеца, а такъв ни е крайно необходим, защото сега ни предстои сеидба, а без дъжд няма как да очакваме добри резултати. От нас каквото зависи, сме направили, другото е в Божиите ръце“, сподели младият земеделски производител Стефан Иванов.

От своя страна г-н Йорданов благодари на домакините за любезната покана, като пожела на всички най-вече здраве, а на стопаните – благодатен дъжд и берекет.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе