ОИЦ – Разград тръгва на поредна обиколка в Лудогорието, обявиха фотоконкурс „Моята европейска община“

На пресконференция с представители на национални, регионални и местни медии, екипът на ОИЦ – Разград представи графика на 20-та поредна информационна обиколка на ОИЦ – Разград в 7-те общини от областта. В събитията ще вземат участие и представители на Териториалния офис на Националната служба за съвети в земеделието (НССЗ) в гр. Разград.

Срещите ще се проведат на открито и на тях са поканени представители на широката общественост ‒ местни власти, институции, учебни заведения, читалища, библиотеки, неправителствени организации, фирми, земеделски производители, граждани и медии.

YouTube

Участниците ще се запознаят с възможности за кандидатстване с проекти по актуални и предстоящи процедури на европрограмите и други източници за финансиране.

Информационните срещи в общинските центрове ще се състоят в периода от 7 до 15 октомври 2021 г., с начален час 10:30 ч., както следва:

  • Завет, 07 октомври (четвъртък), на площада пред Община Завет;
  • Кубрат, 08 октомври (петък), на площада пред Община Кубрат;
  • Самуил, 11 октомври (понеделник), в пространството пред Община Самуил;
  • Цар Калоян, 12 октомври (вторник), на площада пред Община Цар Калоян;
  • Исперих, 13 октомври (сряда), на площада пред Община Исперих;
  • Лозница, 14 октомври (четвъртък), в пространството пред Центъра за социална рехабилитация и интеграция гр. Лозница;
  • Разград, 15 октомври (петък), пред офиса на ОИЦ – Разград, на бул. „България”

Събитията ще се състоят при спазване на всички противоепидемични мерки.

Управителят на ОИЦ – Разград Юлиян Данаилов представи пред журналистите напредъка по изпълнение на европрограмите към края на третото тримесечие на тази година. Стана ясно, че към момента в Разградска област са реализирани или се изпълняват над 600 проекта на обща стойност повече от 160 млн. лева.

Заместник-кметът на община Разград Добрин Добрев даде старт на съвместно организирания от ОИЦ – Разград и Община Разград фотоконкурс „Моята европейска община”. Той е  посветен на 12 октомври – Деня на българската община.

Целта на конкурса е жителите на общините в oбласт Разград да представят своя поглед и отношение към градската среда, природни, културни и исторически обекти и съпътстващи събития, които са реновирани, възстановени, изградени или проведени със средства от Европейския съюз по различни програми и проекти.

Добрин Добрев представи условията за участие във фотоконкурса. Стана ясно, че право на участие имат всички фотографи – професионалисти и любители, без ограничения във възрастта.

Фотографиите трябва да са авторски. Заснетите обекти трябва да се намират на територията на седемте общини от Разградска област, като участниците са разпределени в 3 възрастови групи: до 14 години; 15 – 18 години; над 18 години.

Снимките ще се приемат до 24:00 часá на 7 ноември 2021 г., след което жури ще ги оцени и класира, а призьорите ще бъдат наградени. Най-интересните творби ще бъдат подредени в улична  фотоизложба.

Наградите са фотографски продукти, аксесоари и ваучери за фотографска техника на обща стойност 4000 лева.

Документите за фотоконкурса са достъпни в електронен вид тук.

Попълненият формуляр за участие и снимките трябва да се изпратят в електронен формат на e-mail адрес: [email protected].

В края на срещата бе излъчен новият филм на ОИЦ за успешни европроекти в Лудогорието.

Областен информационен център – Разград е част от мрежата от 27 Областни информационни центъра за популяризиране на Европейските структурни и инвестиционни фондове (ЕСИФ) в България.

 

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе