Откриват школа по бойно изкуство в Кубрат

С любезното съдействие на Община Кубрат в Конферентната зала към Спортна зала „Кубрат“ се проведе среща с представителите на популярната спортна школа по бойни изкуства „Kalagia Association“ от град Русе. Тази вечер малки и големи се срещнаха с гостуващите в Кубрат европейски шампионки по Ушу и Тай Чи – Мария Неделчева, Искра Бонева и републиканската шампионка Велизара Светлозарова. Срещата се провежда по инициатива на Кремена Иванова от Кубрат, която е и организатор на събитието.

Деца и родители се запознаха на кратка демонстрация с този стил на бойното изкуство, като присъстващите имаха възможността да видят техники с бойни мечове, саби, ветрила и восъчни пръчки.
По време на срещата в родното градче на Лили Иванова ръководителят на школата в крайдунавския град Мария Неделчева представи основните цели на този стил, които включват усъвършенстване и хармонизиране на тялото, психиката, ума, духът, както и възпитанието на добродетели чрез практикуване на Ушу – Кунг Фу и Тай Чи.

YouTube

„Състезанията не са цел, а допълнително средство за постигане на целите ни. Състезанията не са с основно значение, въпреки че нашата школа е сред водещите клубове в България с международен авторитет, а и е може би най-добрата у нас. Бойният стил притежава 5 официални шампионски титли и 10 вицешампионски титли, както и над 1500 медала от национални и международни състезания“, заяви Мария Неделчева.

„У“ означава боен, „ШУ“ – изкуство. Ушу е общото наименование на китайските бойни изкуства, известни у нас и като кунгфу. Както всяко друго бойно изкуство, Ушу набляга изключително много на дисциплината и морала. В него има за всекиго по нещо. За разлика от повечето бойни спортове може да се практикува и от малки, и от големи. Всеки може да си избере стил, който му допада и техники, които са много подходящи за подрастващи, защото включват упражнения, които подобряват стойката, координацията и правят децата по-уверени.

Тренировките ще се провеждат в спортната зала в Кубрат, като първата опознавателна среща и тренировка ще се състои тази събота от 13.00 часа. Таксата е под формата на членски внос в размер на 40 лв. (месечно), като за семействата с повече от едно дете ще има и финансови отстъпки. За тренировките не е необходимо специално облекло като т.нар. кимоно, а по-леки и удобни дрехи.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе