Нов заместник-кмет в Община Разград от днес

Хабибе Расим е новият заместник-кмет по хуманитарните дейности в Община Разград след пенсионирането на предшественичката й Руска Вътева. Хабибе Расим встъпи в длъжност днес.

Първото официално събитие, в което новият заместник-кмет участва днес, бе отбелязването на 12 октомври – Деня на българската община и местното самоуправление. Непосредствено след това Хабибе Расим бе представена от Кмета Денчо Бояджиев на служителите в отдел „Социални услуги и здравеопазване“ с пожелания за успешна работа. Тази сфера и отдел „Образование и спорт“ са ресорите на новия заместник-кмет.

Хабибе Расим е родена в Разград. Средното си образование е завършила в Техникум по икономика-Разград. Тя е бакалавър по специалностите „Социални дейности“ и „Икономика“ от ШУ“Епископ Константин Преславски“ и магистър също в две специалности – „Финанси“ и „Право“ от ВТУ“Св.св. Кирил и Методий“-Велико Търново.

Работила е като технически сътрудник в частна фирма. Има опит в държавната администрация, работила е като технически сътрудник и главен специалист в Областна администрация общо 3 години. Работила е и в съдебната система – в продължение на 13 години е съдебен деловодител в Съдебно-изпълнителна служба при Районен съд-Разград. От октомври 2020 г. до назначаването й в Община Разград е юрисконсулт в Община Лозница.

Хабибе Расим има интереси и ангажименти в различни сфери на обществения живот. Участвала е в множество обучения и курсове. От 2014 г. е Председател на НЧ“Делиорман 2014“-Разград.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]Присъедини се към нашите Facebook групи

Новини Разград
Новини Завет
Новини Исперих
Новини Кубрат
Новини Лозница
Новини Цар Калоян
Новини за Лудогорец
ЖК "Орел" - гр. Разград
кв. Бели лом - Разград
ЖК "Освобождение" - Разград
Новини - Североизточна България
Пътна обстановка и ПТП-та в област Разград
Върни се горе