Петима загинали и 96 ранени лица към 1 октомври в следствие на тежки катастрофи в област Разград

246 са общо нарушенията на Закона за движение по пътищата, установени в периода от 4 до 10 октомври 2021 г. През посочената седмица eкипите на „Пътна полиция“ при ОДМВР-Разград са съставили 190 фиша и 45 акта. За нарушение на правилата а движение са санкционирани трима пешеходци. Заснети са 43 нарушения за скорост със системите за видеоконтрол, монтирани в служебни автомобили.

Установени са четирима водачи, седнали зад волана след употреба на алкохол. При единия от тях концентрацията е била над 1,2 промила. Прекратени са регистрациите на три моторни превозни средства – и в трите случая причината е неправоспособност на водачите.

YouTube

През изтеклата седмица са регистрирани четири пътно-транспортни произшествия, при които един човек е загинал, а трима са пострадали, сочи още статистиката на „Пътна полиция“.

От 11 до 17 октомври на територията на ОДМВР-Разград се провежда специализирана полицейска операция по линия на ROADPOL “Товарни автомобили и автобуси”. Голяма част от тежките транспортни злополуки по пътищата в Европа с голям брой човешки жертви и значителни материални щети са причинени от водачите на автобуси и товарни автомобили. Основните причини за възникналите инциденти са неспазване времето за почивка от водачите, превишаването на скоростта, употребата на алкохол и упойващи вещества, превоз на необезопасени товари, както и претоварване на автомобилите.

От началото на годината до 01.10.2021г. на територията на ОДМВР – Разград са възникнали общо 339 ПТП, от които 77 тежки с 5 убити и 96 ранени лица. За същия период на миналата година общият брой на ПТП е бил 295 със 7 убити и 101 ранени лица. При сравнение на двата периода се отчита нарастване на общия брой на ПТП и намаление в броя на възникналите тежки катастрофи.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе