Кметът на Кубрат поздрави българските лекари

На 19 октомври българските лекари честват своя професионален празник. За втора поредна година това се случва по време на пик на пандемична вълна от Covid-19, в която медиците са на първа линия. Денят на българския лекар се отбелязва от 1996 г. насам, когато Българският лекарски съюз избира за покровител на медиците Свети Йоан Рилски – Чудотворец.

„Днес почитаме паметта на Св. Йоан Рилски – Чудотворец, посветил себе си на хората, изцелявал ги от недъзи и по тази причина наречен небесен закрилник на народа ни, избран и за покровител на българските лекари. Да помагаш на нуждаещия се, да си съпричастен към страданието му, да побеждаваш болката, да даряваш и спасяваш е мисия. Медицината не е образование, което трябва да се завърши, тя е дълг и начин на живот“, казва в поздравителен адрес кметът на Община Кубрат Алкин Неби.

YouTube

„Пожелавам Ви здраве и сили, за да продължавате да следвате своето призвавание – благородната професия, която сте избрали! Не спирайте да дарявате надежда на онези, които имат нужда от нея. И нека търпението и грижата към хората никога да не Ви напускат!“, пожелава в обръщението си кубратския градоналник.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе