Изложбата от конкурса „Моето различно, щуро лято“ гостува в ЦНСТ

Заместник-кметът Хабибе Расим посети Центъра за настаняване от семеен тип за деца без увреждания гр. Разград за откриването на изложбата от конкурса „Моето различно, щуро лято“ в двора на социалната услуга. Представянето на експозицията, която включва част от наградените фотографии от конкурса на Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни към Община Разград, се случи на 19 октомври – Националния ден на благотворителността. Гости на връстниците си бяха и доброволци от ППМГ“Акад. Никола Обрешков“ с ръководител Даниела Куманова. Те подариха торта с фотографски мотиви и торбички със скицници, моливи и лакомства на всеки от потребителите на ЦНСТ. За Деня на благотворителността учениците от ППМГ организираха и благотворителна акция за събиране на зимни дрехи и обувки, които бяха предоставени ден по-рано.

YouTube

При спазване на действащите към момента противоепидемични мерки изложбата бе подредена на открито в двора на т.нар. къщички. Там секретарят на МКБППМН Диана Господинова разказа на тийнейджърите за второто издание на конкурса, в което сред призьорите бе и един от потребителите на ЦНСТ. Емирхан Бориславов получи поощрителна награда за снимката си, озаглавена „Напиши ми буква“. Господинова призова младите хора от социалната услуга да участват и в следващото издание на конкурса, както и в други превантивни инициативи на МКБППМН. Тя припомни, че от 1 ноември стартира поредният конкурс за класови дейности по Превантивния календар на комисията, в който и младите хора от ЦНСТ ще имат възможност да се включат.

Заместник-кметът на Община Разград Хабибе Расим приветства превантивните дейности на МКБППМН, както и включването в тях на повече млади хора. Тя поздрави и учениците от ППМГ за добротворчеството и увери потребителите на ЦНСТ, че имат подкрепата на Община Разград.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе