Коледна и новогодишна тематика в конкурса-изложба „Коледни фантазии“

Деца и младежи от област Разград могат да участват в 13-то издание на конкурса-изложба на тема „Коледни фантазии“, обявен от ЦПЛР-ЦУТНТ-Разград. Инициативата е за участници от предучилищна възраст до 12 клас, които ще се състезават в четири възрастови групи. В първа възрастова група са най-малките – от предучилищните групи на ДГ, във втора – учениците от начален етап, в трета – учениците от пети до осми клас, а най-големите участници ще бъдат класирани в четвърта възрастова група – от девети до дванадесети клас.

Направленията, в които младите творци ще могат да приложат своите умения и фантазии, са много разнообразни: рисунка, апликация, картичка, сурвачка, колаж, макет и други интересни хрумвания с коледна и новогодишна тематика.

YouTube

Творбите се приемат на адрес – ул.“Трапезица“ №1, придружени с информация за автора – три имена, училище и клас.

Срокът, в който трябва да се предадат конкурсните материали, е 13 декември, а обявяването на резултатите и връчването на наградите на победителите ще бъде по график на 20 декември, като не се планира официална церемония. За повече информация относно конкурса – инж. Цвети Терзиева предлага тел. 0895 359 445.

Инж. Цвети Терзиева е учител по приложно-технически дисциплини в ЦПЛР-ЦУТНТ. Завършила е Русенския университет „Ангел Кънчев“ и Великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Методий”, а от дълги години е Майстор на народния занаят „Художествено плетиво“. Под нейно ръководство децата и младежите от клубове „Млад приложник“, „Сръчни ръчички“, „Природа и фантазия“ в ЦПЛР-ЦУТНТ съхраняват една малка частица от огромното богатство на българските художествени занаяти.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе