Община Разград обновява още 3 детски площадки, на едната ще има и нова ударопоглъщаща настилка

Амортизирани и опасни съоръжения бяха премахнати днес от три детски площадки в Разград. Оглед на работата на служителите на ОП “Паркстрой“ извърши заместник-кметът и изпълняващ функциите на Кмет на Община Разград Добрин Добрев. Амбицията на общинското ръководство е поетапно, съобразно финансовия ресурс, да бъдат обновени съоръженията за игра на малките жители на областния град. Това се извършва след обход на детските площадки и опис на опасните амортизирани съоръжения. След последния такъв оглед е установено, че най-необходимо е обновяването на три детски площадки. По-рано през годината бяха обновени детски площадки в района на блок „Морави“, до МБАЛ “Св. Иван Рилски“ и до блок 12 в жк „Орел“.

YouTube

Днес бяха демонтирани опасните съоръжения на: детската площадка до блок „Чавдар“ на ул. „Св. Климент“, площадката във вътрешен двор в жк „Васил Левски до блок „Черно море“, както и на площадката зад „Алианц“ – между улиците „Симеон“, „Искър“, „Марица“ и бул. „България“. Терените ще бъдат подготвени за монтаж на новите съоръжения, които ще бъдат поставени до няколко седмици. На площадката зад „Алианц“ дейностите по подготовка ще продължат по-дълго, тъй като ще се постави и ударопоглъщаща настилка. На тази площадка ще има нова люлка, комбинирано съоръжение и пейка за най-малките, тя ще е предназначена за деца до 3 години, а другите две площадки ще са за деца от 3 до 12 години.

Община Разград призовава гражданите да опазват съоръженията, изградени за децата на Разград и да подават своевременно сигнали до компетентните институции при установени от тях неизправност или посегателство над съоръженията.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе