Поклон пред народните будители на 1 ноември в Разград

Снимка: Община Разград

Разград ще отбележи Деня на народните будители 1 ноември в понеделник с кратки церемонии, съобразени с актуалните противоепидемични мерки.

Програмата, подготвена от Община Разград, включва две събития. От 11,30 ч. пред паметната плоча на къщата музей „Станка и Никола Икономови“ ще бъдат поднесени венци и цветя.

YouTube

Половин час по-късно – в 12,00 ч. – е насрочен ритуалът по връчване на Наградата на името на Никола Икономов. Това ще се случи в градинката на къщата музей, а при лошо време – във фоайето на Общинския културен център. Тазгодишният носител на Наградата е Балетна школа при НЧ“Развитие 1869“. Наградата се връчва по повод богатия 46-годишен принос на Балетната школа към местната култура и във връзка със значимата 165-годишнина на читалищното дело в България. Предложението за връчване на Наградата на името на Никола Икономов бе разгледано и одобрено от Общински съвет-Разград на последната сесия на местния парламент на 19 октомври. Музикален поздрав към призьорите ще отправят солистки на Капански ансамбъл-Разград.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе